Monday, October 10, 2011

Hye2~

Aiyark!! Dah lama gila blog ni bersawang..
Bukan takat bersawang, segala mcm mak nenek Cik Ti leh bersarang kat sini..
Hahaha...

Aku bukan sesaja x nk syer cite kat sini...
Cuma masa aku je x mengizinkan..
Maklum ah.. Sebulan lebih gak aku jadi surirumah je..
Tau2 je ah bila jadi surirumah, sume menda nk kena wat..
dari pada memasak, mengemas, membasuh, melipat baju...
Tu yg masa asyik x cukup je....

Skang ni aku dh x jadi surirumah..
aku skang dh keje...
yeha!! :)

Skang aku keje kat sebuah kementerian yang bertempat di N9..
Aku keje ngn gomen beb...
Kementerian pe n position pe tu biar ah rahsia ek...
Jangan risau, lambat laun org akan tau gak...
:)



Thursday, July 21, 2011

I`m Back~

Ayt nk best je..
padahal x de sapa kisah pon..
hahaha..

Saturday, January 15, 2011

Jangan Menyerah~



Tengah semangat nk menaip..
mmg madang updated je...
pasni tgk je ah...
dgn bakal2 nk bizi balik, mmg jarang2 ah dpt updated...
nak2 beruk band ni cam *&*^@&..
mmg semangat cap cilup ah huhuhu...

em, ngah syok2 guling atas katil, tetibe dgr lagu ni..
rs cam nk post sbb sgt bermakna wat aku skang ni...

layan je ah ek...


Lirik Lagu D'Masiv - Jangan Menyerah

Tak ada manusia
Yang terlahir sempurna
Jangan kau sesali
Segala yang telah terjadi

Kita pasti pernah
Dapatkan cobaan yang berat
Seakan hidup ini
Tak ada artinya lagi

Reff 1:
Syukuri apa yang ada
Hidup adalah anugerah
Tetap jalani hidup ini
Melakukan yang terbaik

Tak ada manusia
Yang terlahir sempurna
Jangan kau sesali
Segala yang telah terjadi

Back to Reff 1

Reff 2:
Tuhan pasti kan menunjukkan
Kebesaran dan kuasanya
Bagi hambanya yang sabar
Dan tak kenal Putus asa

Back to Reff 1

sources: sini

Back to Reff 2

Cancer~



Cancer (medical term: malignant neoplasm) is a class of disease in which a group of cells display uncontrolled growththrough division beyond normal limits, invasion that intrudes upon and destroys adjacent tissues, and sometimes metastasis, in which cancer cells spread to other locations in the body via lymph or blood. These three malignant properties of cancers differentiate them from benign tumors, which are self-limited, and do not invade or metastasize.

Cancer symptoms can be divided into three groups:


Sources: en wiki


Hurm, mesti sume terkejutkan kenapa tetiba aku pnya entry ala2 serius mlm ni ek?





yes, uncle n auntie aku de yang mengidap CANCER..


Kakak ayah aku mengidap BREAST CANCER n adik ibu aku mengidap COLON CANCER

(T.T)


Hello, bila kena kat org lain, mungkin korang bleh gelak, cuba kena kat btg hidung sendiri, serius terduduk weh.
Perasaan aku skang mmg berbaur, Kalau ditanya perasaan aku skang ni, mmg x terluah dengan kata2.. sedih sgt2.. sbb family yg de sakit ni.. macam2 perkara menyesakkan kepala otak aku..

  • Adakah aku juga berkemungkinan bleh mengidap penyakit ni? (sbb both side de yg kena sakit ni)
  • Kenapa terjadi pada family aku?
  • Bolehkah mereka sembuh?


Ya Allah, kepadamu hamba menyerah segalanya...

p/s: Doa semua pihak amatlah di perlukan di kala ini..
(T.T)


Bila menghadapi kesulitan~



Hidup ini umpama pentas opera...
Kadang kita di atas, kadang kita dibawah..
Kadang aku gembira, adakala aku berduka...


".....dan sesiapa yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan larangNya), nescaya Allah akan mengadakan baginya jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkannya),'' (Surah Ath-Thalaq:Ayat 2)






Tuesday, January 11, 2011

#03 : A picture of you and your friends.



#03 : A picture of you and your friends.

wah, dh lama x mengupdate entry, maklumlah, sangat bizi lor..
Nk menghabiskan task ni x terhabis...
ni bru nk msk yg ke 3.. Hua3..



1# Ni gmbr aku ngn my besties...
Lama weh kwn ngn dia, kitorang sekelas since darjah 1 lg..
Nama pun dok sekampung, lahir pun sm bulan..
hehehe...

Dalam bnyk2 persamaan, de gak yg x sama..
Dia dh tunang dh, n x de aral nk khwn pas raya cina nnti..
Jodoh dia smpai dulu...
=)

Moga persahabatan kitorng kekal smpi bila2 even dia dh khwn..
Aku syg dia ooo..



2# gambar aku ngn besties aku masa diploma dulu..
Lama weh x jumpa each other..
de ah dlm 2 tahun, tapi masing2 masih keep in touch..


3# Mmbe2 housemate..
De yg dh kenal lama since dip, de yg bru knl ms degree..
yg best, bleh get along tgether..
:)

p/s: sume ngn kwn pompuan je ek..
bukan x de yg llki, cuma malas je nk jd isu..
lg2 bila de gmbr ngn en chinta hati..
hehehe...


Selamat Ulang Tahun anak gula~



1st entry 4 dis year...
Agak bizi ah menjalani kehidupan seharian...
hehehe...

Disebabkan 1st entry ni jatuh pada tarikh yang istimewa,

11/1/11

so, aku nk wat entry special ntuk someone...

GUESS WHO??

v
vv
vvv
vvv
vvvv
vvvvvvv
vvvvvvvvvvvvvvv
vvvvvvvvv
v
v
v
v
v
v
v









Selamat Ulang tahun anak gula,
Semoga tahun ini, lebih baik dari tahun sebelumnya...
Moga panjang umur, murah rezeki n tetap iman..
Umur dh bertambah, so perangai elok ckit ek..
hehehe..



p/s: klu dok dekat, bleh open table..
=)

p/s/s: Lagi 2 bulan besday akak..
so boleh ah start menebung dari skang ek...
hehehe...